Bron: https://indebuurt.nl/utrecht/nieuws/nieuw-aan-de-biltstraat-restaurant-whakamarie~120928/

Fietste je afgelopen tijd over de Biltstraat, dan heb je vast gemerkt dat restaurant De Kust dicht was. Niet getreurd! Vanavond 7 november opent restaurant Whakamarie haar deuren en vanaf morgen draaien ze op volle sterkte. Wat je hier kan eten? Gerechten uit Midden- en Zuid-Amerika, gecombineerd met Japanse en Koreaanse invloeden.

Het pand is in goede handen, namelijk in die van Jeffrey de Vries, eigenaar van Loaded en KANTIEN. Naast dat het interieur een lik verf heeft gekregen, wordt dit restaurant ook een stuk groter dan haar voorganger. Dat komt omdat de snackbar op de FC Donderstraat bij het nieuwe restaurant getrokken wordt. In het voorste deel (voorheen De Kust) zie je veel groene en oranje tinten zoals in een Mexicaanse cantina. Het achterste deel (voorheen de snackbar) geeft je meer het gevoel van een Japanse pub; een Izakaya.

Het interieur | Foto: Whakamarie

Breakfast burrito’s en dancing tuna

In de ochtend kun je smullen van een breakfast burrito, een gezonde smoothiebowl, okonomiyaki (Japanse pannenkoek) met dancing tuna of koffie uit Peru van Utrechtse koffiebrander Keen. Later op de dag kun je terecht voor verse ceviche, Japanse bbq, silken tofu met kimchi of een taco met softshell crab, in combinatie met cocktails op basis van sake en mezcal, een grote (Japanse en Zuid-Amerikaanse) bierselectie en fijne wijnen.

Openingstijden

Heb jij ook al trek gekregen? In de Cantina ben je welkom van dinsdag tot en met zondag van 09:00 uur tot laat. Vanaf december kun je van donderdag tot en met zaterdag terecht in de Izakaya.


Whakamarie Utrecht